7 d’agost de 2008

Dia de la Misericordia, jornada completa: dinar, processó i sopar

Els festers acompanyats de les dones ferem cap a la MV. Després de fer-nos una cervessa s´en anarem al restaurant San Patricio d´Alginet. Ens retrobarem en les festeres de la Misericordia, xiques de la nostra quinta, del 62. La majoria d´elles companyes de clase quan anavem a l´EGB, tant a les "Escoles" com al "Convent". Després d´un agradable dinar en un lloc de vistes cap als tarongerars de la Ribera, i des d´on en un dia clar es pot veure el port de Valencia i Catarroja,L´Albufera i fins i tot el mar, els regalarem un clavell entregat amb el conseqüent bes i la musica d´acompanyament com a reconeiximent de la consideració que havien tingut de tindre-nos en compte en la celebració de la seua festa. Va ser prou rapida la sobremesa, perque elles volien anar a possar-se el traje per a la processó.

A les set de la vesprada ens reunirem a la plaça de Reginaldo Barberà, i acompanyant a la comitiva ens dirigirme a l´esglesia per a la misa. Concel.lebrada per tots els capellans de Guadassuar, va fer el sermó el nostre amic i quinto el frare En Vicent Esteve. Ens va parlar de la historia de la imatge, ara fa 50 anys, del significat de la Misericordia, repassant tots aquells aspectes relacionats amb el dia que cel.lebravem. Ho va preparar molt bé, la ocassió ho requeria, i ens va fer passar una estona agradable i carregada de missatges de gran profunditat.

Finalitzada la misa, traguerem l´anda i després de fer el recorregut habitual tinguerem ............... de portar-la al muscle des de els Quatre Cantons fins a l´Esglesia de Sant Vicent Màrtir. Tot un desafiament, donat la naturalesa física dels que la portavem. Homes de poca musculatura, la majoria -llevat d´alguns que es conserven amb molt de poderio.

Per la nit soparem a la plaça, convidats per les festeres. Entrepans típics, brascada, xivito,.... tots molt bons. Aprofitarem la música i fins i tot cantarem,ballarem i ens divertirem... en una nit on disfrutaren pares i xiquets. A les 3 de la matinada tancarem la vetlada i podem assegurar que deixarem el pavelló ben alt.